In opdracht van….

Vorige week kregen we telefoon van een klant.

Ik had al eerder met haar gesproken en haar verteld over onze Zachtewezens. Mijn enthousiasme had haar zo aangestoken dat ze me vroeg of ik voor een aantal vriendinnen van haar een persoonlijk Zachtwezen wilde creëeren. Het leek me een erg leuke opdracht dus nam ik hem meteen aan.
Een aantal van de vriendinnen had ik al eens ontmoet, maar er waren er ook die ik niet echt kende. Ik schreef de namen op van de ontvangers en wachtte af.

Omdat ik iets specifiek voor die persoon wilde maken, wachtte ik tot het moment dat er een naam van het papiertje in me opkwam. Toen dat gebeurde, heb ik me omringd met mijn wol en naalden, papier en potloden, en ben gaan mediteren.
Ik concentreerde me op de naam en de energie van die naam, om die te leren kennen. En terwijl ik dat deed, zag ik een deur ontstaan. Door die deur stapte een wezentje binnen waarvan ik voelde dat ze kwam voor die ene persoon.Caro

Sommigen waren direct heel specifiek.
Zo was er een Feela die door de deur binnenkwam terwijl ze een theekop achter zich aan sleepte. Ze liet me zien hoe de persoon met wiens energie ik bezig was geweest, een kopje met water vulde en het in de vensterbank zette en zei ‘voor de huiskaboutertjes en feetjes’. De Feela genoot zo van dat gebaar en had zoveel plezier met het water. De theekop was groot genoeg om kleine bootjes in te laten rondvaren, zo liet ze me zien. Het gevoel was meteen duidelijk; genieten van het leven, dat doen wat je leuk vind, plezier maken en kennis maken met je innerlijk kind.
Ik vroeg haar of ze het goed vond als ik een popje maakte zoals zij. Ze leek een beetje verbolgen. Ja, natuurlijk! Ze was toch niet voor niets hier?! Terwijl ik bezig was werd ik op slag stapel verliefd op dit kleintje. Ze was zo vrolijk en tegelijk zo serieus aan het spelen.
Er waren ook minder duidelijke wezentjes.
Een daarvan was een Nisse. Zij kwam zomaar binnen, zonder dat ik heel specifiek met iemand bezig was.  Ze deed met een groot gebaar de deur open (een deur die veel te groot voor haar was, maar daar leek ze geen moeite mee te hebben) en zwierde naar binnen. Uitgelaten lachte ze en vroeg of ik voelde hoe koud het buiten was. Ze had rode wangen en een heldere lach, zo te zien was ze net flink uitgewaaid. Annemarie

Deze vrolijke Nisse stelde zich direct voor als Jet (maar ik mocht ook Jetje zeggen) en vertelde over de vrieskou buiten, en hoe die het water overal bevroor. Overal, behalve bij de zee, zo vertelde ze. Ze liet me duinen zien waar zij door de bosjes en het lange gras langs de paden had gelopen op zoek naar konijnen, omdat die het altijd warm hadden. Terwijl ze me dat liet zien, kwam er een naam in me op van het lijstje. Ik vroeg Jet of ze hier was om straks op reis te gaan naar iemand. Ja, zei ze, en ze liet me zien bij wie ze hoorde.

Ik maakte voor haar niet alleen een Nisse-mutsje maar ook een klein sjaaltje op haar maat. Dan zou ze het zelf ook weer wat warmer hebben. Toen ze klaar was en haar plekje aan het koord met het belletje had gekregen begon ze te schommelen dat het een lieve lust was. En maar schateren! Ze had zoveel plezier. Maar, zei ze, ze kon ook heel rustig zijn en goed op spullen passen, zoals een goede huis-Nisse betaamt.

Het was zo bijzonder om zo specifiek bezig te zijn met iemands energie en wat daarbij naar boven kwam! Met elk wezentje heb ik een band gevoeld. En ook deze wezentjes zijn, als ze klaar zijn, een dagje bij me geweest. Daarna zijn ze klaar voor vertrek, zo voelt het.

DSCN1339

Ondertussen hebben bijna alle Zachtewezens uit de opdracht vorm gekregen, en een aantal zijn ook al verpakt en verstuurd (en aangekomen!).  Het inpakken vind ik altijd wat lastig. Ik heb bijna de neiging om luchtgaten in de doosjes te maken en er eten of een goed boek in te stoppen voor de lange reis. Maar weten dat ze met liefde ontvangen zullen worden, is een goed gevoel.
We hebben al van een van de ontvangers bericht gehad en ons lieve Zachtewezentjes is bij haar onmiddellijk met open hart ontvangen en heeft meteen een plekje gevonden. Het was, naar wat we hoorden, precies passend. En dat is toch fijn, om te horen dat het gevoel dat ik had bij het creëeren, ook is aangekomen.

Ik vond het super leuk om te doen en we zijn erg benieuwd naar wat de anderen van hun onverwachte cadeau vinden, of het net zo goed voelt als bij de eerste.

Lijkt het jou leuk om te zien wat voor wezentje we bij jou vinden? Wil je iemand een heel persoonlijk cadeau geven maar weet je niet zo goed wat? Misschien is dit dan wel een leuk idee! Je kunt altijd contact met ons opnemen voor vragen.

 

3 gedachten over “In opdracht van….”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *