Netwerken van kristal

Stenen kunnen op allerlei manieren dingen voor ons doen.
Ze kunnen ons helpen wanneer we ze bij ons dragen als we pijn hebben of ziek zijn, als we stress voelen en onze geest overactief is of wanneer emoties ons overweldigen. 

Ook kunnen ze de energie die in ruimtes hangt veranderen of onze intenties versterken en richting geven aan onze energie.
De energie in een ruimte verandert vaak al door de aanwezigheid van een (groter) kristal in de ruimte, maar je kunt het ook veranderen door een Netwerk (Grid in het Engels) te maken. En dit kun je ook gebruiken om je intenties te versterken, of je energie richting te geven.

Netwerken of grids zijn geometrische vormen en patronen waarin bepaalde stenen of bepaalde combinaties van stenen worden gelegd.
Daarvoor word eerst besloten waarom een grid gemaakt gaat worden. Als je dat weet, kun je op basis daarvan de stenen bij elkaar kiezen. De steen die het meest word gebruikt is de Bergkristal, omdat dit zo een zuivere steen is die de kracht van andere stenen versterkt, geleid en richting kan geven.
Als de stenen zijn gekozen in de juiste combinatie worden ze een voor een neergelegd in een patroon dat je aanspreekt of dat goed geschikt is voor wat je wilt bereiken met dit netwerk.
Dit kun je bijvoorbeeld doen door een tekening te maken zoals een mandala, triskel, pentagram, hart, vierkant, driehoek, cirkel, lemniscaat of een andere vorm (of er een uit te printen) en daarop de gekozen kristallen neer te leggen.916fec7194531f663a61166f796dd56d

Bijvoorbeeld, je wilt een grid maken dat in het teken staat van liefde, om een ruimte met die energie te vullen.
Goede stenen daarvoor zouden Rozenkwarts, Bergkristal, Calciet, groene Aventurien, Amethist, Seleniet en Rhodochrosiet kunnen zijn.
Een mooi patroon om ze in te leggen zou natuurlijk een hart kunnen zijn, voor de liefde, maar je zou het ook in een cirkel of lemniscaat kunnen doen, om te symboliseren dat die energie je omringt of dat liefde er altijd is.

Je kunt deze netwerken zo groot, klein, ingewikkeld of simpel maken als je zelf wilt, met zoveel stenen als jij fijn vind.
Het beste is om een netwerk op een plek te maken waar het een tijde kan blijven liggen en waar je het steeds ziet. Maar ook op een plek waar anderen niet aan het grid komen of er iets overheen leggen.

Als je hebt gekozen hoe je de stenen wilt neerleggen, is het belangrijk om dit met aandacht te doen en je geest te richten op wat je met dit netwerk wilt bereiken. Ook belangrijk is om goed naar je gevoel te luisteren en respectvol om te gaan met de stenen. Misschien heb je stenen uitgezocht op waar ze voor staan en hun genezende werking, maar passen ze eigenlijk gevoelsmatig niet lekker bij elkaar. Als je dat gevoel krijgt, kijk dan of ze beter voelen als je er wat ruimte tussen laat of er bijvoorbeeld de neutrale seleniet tussen legt.
Of kijk of je een andere combinatie kunt maken of bepaalde stenen weg kunt laten. Misschien zijn de krachten die je in dit netwerk wilde hebben al vertegenwoordigt door andere stenen.

Kristalgrid
Mijn kristallen netwerk deze herfst met Carneool, Bergkristal, Tijgeroog, Mocaiet en Agaat.

Om het grid te leggen neem je de stenen die je wilt gebruiken bij elkaar.
Maak ze eerst schoon door ze te wassen of door je voor te stellen dat er een zuiverend ligt door hen heen spoelt.
Leg ze in groepjes, elke steensoort bij elkaar zodat je ze per groep kunt neerleggen.DSCN1732
Begin met het midden van je patroon. Dit kun je een bijzondere steen laten zijn, een groot stuk kristal in een bijzondere vorm (zoals bij mij het ei van Carneool), een ketting of ring die je dierbaar is, een engel van steen of een kaars. Let hierbij ook weer op symboliek. Terwijl je dit op zijn plek zet, richt dan je aandacht op waarvoor je dit netwerk wilt gebruiken, wat het vertegenwoordigt en wat het zal uitstralen.
DSCN1733Neem dan de eerste groep kristallen in je linker hand. richt je op het gevoel dat die steen je geeft en waarvoor je deze steen hebt gekozen. Leg de steentjes een voor een op hun plek rondom het midden. Neem dan het volgende groepje en doe daarmee hetzelfde; eerst afstemmen op de steen en wat die zal toevoegen aan het netwerk om ze dan neer te leggen.
Als alle stenen liggen is het belangrijk dat ze samenwerken. Daarvoor kun je hun energie met elkaar verbinden en zo het netwerk bouwen dat ze samen gaan vormen. Je kunt hiervoor je rechter wijsvinger gebruiken, een Bergrkistal punt, een Seleniet staafje of bijvoorbeeld een stok die je aanspreekt.
Ga met het gekozen voorwerp naar het middelste kristal, raak het aan en volg een lijn naar het kristal dat er naast ligt. Ga dan terug naar het middelste en raak dan de volgende steen aan die erbuiten ligt, maak een weefpatroon langs het hele netwerk zodat elke steen met de andere en met het midden verbonden is. Zo kunnen ze samenwerken en een geheel vormen.

Als een grid langere tijd blijft liggen (bijvoorbeeld tot je hebt bereikt wat je wilde bereiken met dit grid), haal het dan elke week even uit elkaar om de stenen schoon te maken, stof weg te vegen van de ondergrond, en de stenen opnieuw op te laden. Zo kan het ook zijn dat je erachter komt dat je behoefte hebt aan andere energie en je een ander grid wilt maken.
Een netwerk kun je ook maken voor een ander, zoals je ook een kaarsje voor iemand kunt branden.
Leg dit patroon met de intentie om die ander te helpen en bij te staan. Probeer niets te forceren en let op watvoor stenen er bij de persoon passen of waarvan ze houden.DSCN1163
Stel je tijdens het maken van dit netwerk voor dat alle stenen zo hard stralen dat de stralen van het netwerk de persoon voor wie het is makkelijk kunnen bereiken. Je kunt ook een foto van die persoon als middelpunt gebruiken.

 

Omdat dit zo een fijne manier van werken is, zal Secrets of Gaia ook kleine “Kristalnetwerk-Starter-Kits” aan gaan bieden. Dit zullen kleine zakjes worden met daarin een combinatie van een paar stenen die samen een bepaald gevoel oproepen of versterken. Zo kun je ze zelf uitbrieden, bijvoorbeeld met meer stenen die je aanspreken, je eigen stenen of vondsten uit de natuur (bloemen, zaden, blaadjes, kiezels of andere dingen die je aanspreken, alles kan in een netwerk worden gebruikt naast de stenen).
Er zullen hele simpele grids tussen zitten, maar ook wat grotere, invarieerende prijsklassen. Van sommige grids zal er maar een zijn omdat hierbij een speciale of bijzondere steen is gebruikt bijvoorbeeld, die we weinig binnen krijgen.
Elk netwerk-kitje word door ons met veel zorg en liefde bij elkaar gezocht en verpakt met een kleine uitleg over de stenen, hoe je een netwerkje kunt bouwen en eventueel een printje van een mooi symbool om jou eerste netwerk op te leggen.