Edelsteen elixers

IMG_0120Stenen kunnen ons op allerlei manieren helpen.
Je kunt ze in een ruimte leggen zodat ze hun energie daar rustig aan gaan verspreiden, dat je ze kunt zien en bewonderen.
Sommige prachtige stenen zijn verwerkt tot kunstige sieraden zodat je ze op je huid kunt dragen; om je nek, om je vinger of pols of in je oren bijvoorbeeld.
Getrommelde stenen kun je in je zak dragen (of wat ik vaak doe, in mijn bh om ze dicht op mijn hart te hebben).

Maar je kunt de stenen ook gebruiken om een edelsteen elixer te maken.
Hiervoor heb je nodig:
een glazen kan/een glas,
vers water en
de door jou gekozen steen of stenen.

Kies stenen die je kunnen helpen bij wat je nodig hebt of zoekt. Voor helderheid kies je bijvoorbeeld bergkristal, voor vitaliteit een jaspis en voor geestelijke bijstand een amethist, om maar wat te noemen.

Leg de gekozen steen in het glas of de glazen kan. Glas is hiervoor het meest geschikte omdat het licht doorlaat en energie goed kan geleiden. Het licht doorlaten helpt om het water verder op te laden met de energie van de zon, maan of sterren samen met de kracht van de stenen. Een plastic kan werkt minder fijn omdat het niet een natuurlijk materiaal is, een aardewerken kan minder omdat het geen licht doorlaat.

Voeg het water toe en laat dit even staan zodat de stenen hun energie aan het water kunnen doorgeven. Na een minuut of tien is het water te gebruiken.
Laat de stenen in het glas zitten en giet er steeds nieuw water bij, zolang je het wilt blijven gebruiken of drinken.

Je kunt ook de kan met water en stenen een dag of een nacht laten staan, zodat het water helemaal is doordrenkt van de kracht van edelstenen. Je kunt het water dan die dag gebruiken.

 

Deze elixers kun je voor verschillende dingen gebruiken.
Je kunt ze drinken om je lichaam de kracht van de stenen van binnen te laten ervaren zodat het je kan helpen genezen, je beter voelen.
Je kunt het gebruiken als een tonic om je huid mee schoon te maken, brandwonden mee in te smeren of zongebruinde huid te verzachten.
Je kunt het gebruiken om een ruimte schoon te maken. Stop hiervoor stenen en water in een glazen flesje met een verstuiver en spray het in de ruimte die je schoon wilt maken.

Er zijn allerlei stenen en combinaties van stenen die je kunt maken.

Sommige stenen zijn echter niet geschikt om te gebruiken in elixers. De belangrijkste hiervan is malachiet. Deze steen is giftig voor ons en moet daarom nooit worden gebruikt hiervoor. Een andere ongeschikte steen is seleniet. Seleniet is een gipssoort die oplost in water en daardoor niet gebruikt kan worden.
Mocht je een van deze stenen toch willen gebruiken, kun je de steen in een glazen bakje of reageerbuisje steken en het op die manier in het water leggen. Zo kan de kracht wel in het water komen maar het gif niet en zal de steen niet oplossen.

Ga op onderzoek uit en kijk wat er voor jou werkt. En onthoud: als je je er niet lekker bij voelt, stop dan met het drinken of gebruiken of verdun de kracht door de stenen uit het water te halen, of als je uit de kan water neemt er ook wat gewoon water bij te doen.IMG_0118

Wil je weten welke stenen waarbij zouden kunnen helpen?

Daarover meer in volgende blogs onder de naam “Ik voel me zo…”