Onze eerste Beurs!

Sommigen van jullie zullen het gelezen hebben op Facebook of Twitter, maar voor hen die het hebben gemist; vorig weekend hebben we voor het eerst als standhouders op een beurs gestaan.
Een tijdje geleden zijn we eerst als bezoekers naar de Paranormaal-Alternatief beurs geweest in Rijswijk, en omdat het ons goed beviel, hadden we besloten dat we daar onze eerste beurs wilden draaien.

Er komt nog best wat bij kijken om je voor te bereiden op zo een eerste keer. De weken van te voren heb ik het gevoel gehad dat het leven enkel bestond uit het controleren van voorraden, het uitproberen van opstellingen, het prijzen van artikelen, stukjes schrijven op de prijskaartjes (omdat veel van onze artikelen een betekenis of verhaal hebben en ik zoveel mogelijk daarvan wilde meegeven), inpakken, controleren of we echt alles hadden… Er was zoveel te doen!
Maar het voordeel is nu wel dat veel daarvan nu allemaal gedaan is, dus de volgende keer hebben we minder tijd nodig om voor te bereiden.

12333636_990945314298450_720198988_o
Het opzetten van de kraam in een bijna lege beurshal

De dag voor de beurs begon zijn we al vroeg naar Rijswijk gegaan om op te bouwen. Ik vond het heel erg spannend, maar ik had er ook ongelofelijk veel zin in.
De sfeer was super en het was heel leuk om onze collega’s te leren kennen. Ze waren allemaal heel aardig en super behulpzaam met tips en met het uitlenen van dingen die wij waren vergeten (zoals een schaar…).
Hoewel ik thuis al een opstelling had gekozen, werd het toch op de grote marktkraam wel iets anders, maar met behulp van Sebas en Gert werd het een heel leuk geheel.

12343135_990945277631787_2070349495_o
Een kleine proefopstelling thuis voor we vertrokken.

Het voelde wel heel raar om, toen alles eenmaal stond, de tent dicht te maken met zijlen en weg te gaan. Al mijn producten waar ik zo van hield, helemaal alleen in zo een grote hal…
De volgende ochtend vroeg vertrokken we weer met de laatste spullen die mee moesten. Het was heel leuk om aan te komen en te zien hoe andere standhouders ook klaar waren voor de eerste dag en zelf nog even snel een rondje maakten op de beurs voor de bezoekers zouden komen.
Wij hadden nog het een en ander neer te leggen en uit te stallen, waaronder alle zilveren Runehangers, dus hebben wij tussen de middag af en toe een klein rondje gemaakt en zo toch de hele beurs ook kunnen zien.
Het is wel heel grappig dat, als je zelf standhouder bent, je heel anders gaat kijken naar de uitstallingen bij collega’s. Bij sommigen zag het eruit alsof ze dit wekelijks deden, anderen waren nog aan het leren net als wij, sommige kraampjes hingen helemaal vol, anderen waren bijna leeg, sommige mensen hadden echt zichtbaar heel veel tijd besteed aan de uitstalling en weer anderen zagen er uit alsof ze gewoon zoveel mogelijk hadden neergezet.

Het was niet alleen heel leuk om de collega’s te leren kennen (en te merken dat onze nieuwe kraam werd genoemd aan andere collega’s verderop in de hal die dan even kwamen kijken en kennis maken) maar ook de reacties van het publiek waren super leuk om te zien!
We vielen blijkbaar op als echt iets nieuws en anders met onze Zachtewezens! Het was zo leuk om mensen aan de kraam te krijgen die vol liefde een wezen optilden en het in hun hart sloten!
12325350_990942804298701_644326004_n
Een aantal van de mooiste momenten beleefden we toen een van de kinderen van een collega langs kwam en verliefd werd op onze engel Lahja.
Nadat ze haar Zachtewezen zonder aarzelen had uitgekozen en ons had verteld waar ze haar in de kamer zou zetten, vroeg ze zich bezorgd af hoe we onze kraam zouden inrichten als straks haar engel weg was. De engel vormde best een centraal punt op de tafel.
Gelukkig had ze nog wel een goed idee hoe we dat konden oplossen en we hebben ons een hele tijd samen vermaakt met het verzetten van de Zacgtewezens totdat ze allemaal weer zo stonden dat ze allemaal genoeg aandacht kregen. En gelukkig had ze best een goed oog voor het (her)inrichten van de kraam!
Het was erg leuk om haar blije gezichtje te zien, en te voelen met hoeveel zorg en liefde ze met onze Zachtewezens om ging. We hopen dat ze heel blij is met haar Engel!

We hebben een super weekend gehad en we hopen dat er nog veel zullen volgen!