Chakra’s, zonnen van het lichaam – Sacraalchakra

DSCN1623In ons vorige blog heb je kunnen lezen over het eerste chakra, onder aan de ruggengraat. Met zijn rode kleur staat dit chakra voor ‘aarden’ en je veilig en vitaal voelen.4ae28ca34b21223ac04f01210b1d1fe7

Vandaag zal ik wat schrijven over het tweede chakra, ook wel het heiligbeen- of Sacraal-chakra.
Dit chakra is helder oranje van kleur en bevind zich onder in de buik, in de buurt van onze voortplantingsorganen.
Hier voelen we onze emoties zoals passie en sexualiteit en lust. Het plezier dat we met anderen kunnen beleven in een intieme relatie.
Maar het is ook de plek waar onze creativiteit huist, de creativiteit op elk gebied van het leven. Niet alleen wat we met onze handen maken, maar ook creative oplossingen voor problemen. En natuurlijk de creatie van leven zelf.
Door contact te maken met dit chakra kunnen we die creativiteit en dat plezier weer aanspreken en onszelf weer enthousiasmeren.

Mensen met een goed gebalanceerd tweede chakra zijn vaak open en vriendelijk naar hun omgeving. Ze hebben respect voor zichzelf en anderen, kunnen hun grenzen goed aangeven, kunnen plezier vinden in alles wat ze doen en zijn creatief.

Wanneer dit chakra uit balans is geraakt, voelen we ons vaak schuldig. We trekken ons terug in onze wereld, zien geen creatieve oplossingen en hebben weinig of geen zin om bezig te zijn met een creatief proces.
Dit chakra raakt uit balans door schuldgevoelens, of die nu reeel zijn of niet. Die gevoelens trekken negatieve gedachten aan en houden ons zo ‘gevangen’ in een negatieve spiraal.

Het beste wat we kunnen doen is op zoek gaan naar waarover we ons schuldig voelen, zonder oordeel, en onszelf te vergeven voor dat gevoel, voor wat we denken verkeerd te hebben gedaan en de gevoelens te accepteren.
Vaak sluiten we ons af van de mensen om ons heen en willen we dan geen fysiek contact meer maken met anderen.

Herken je iets hiervan? Dan kan het zijn dat je chakra uit balans is en zou je met dit chakra aan de slag kunnen gaan om het weer in balans te brengen.
Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar alleen al je aandacht richten op dit chakra, zorgt ervoor dat de energie daar weer kan gaan stromen.

Haal eens diep adem, tot in je buik, en probeer bij de uitademing alle spanning die je voelt, los te laten. Stel je voor dat je licht inademt naar je buik, en stress die je daar hebt vastgehouden weer uitademt.
Terwijl je dat licht inademt naar je onderbuik, kun je je voorstellen dat er daar langzaam zich een oranje lotus ontvouwt. Dat deze lotus steeds meer gaat stralen, alsof het een zon is.

Het kan zijn dat je lichaam daardoor steeds warmer word.
Het oranje licht uit dit chakra trekt door je hele lichaam en vult je met creativiteit.
De affirmatie die je bij deze chakra kunt gebruiken is: “Ik voel mijn emoties en mijn pijn. Ik wek mijn passie en geef me over aan wat ik voel in dit moment. Ik ben genoeg, ik doe genoeg en ik heb genoeg.”
Om je te helpen zijn er ook stenen die de werking van dit chakra ondersteunen en jou eraan kunnen herinneren je bewust te zijn van de kracht van dit chakra. Stenen die met het tweede chakra verbonden zijn, zijn bijvoorbeeld stenen zoals de Carneool (creativiteit, moed, positieve keuzes) of Amber (verlevendigend, stabiliserends, motiverend en maakt creatief).DSCN1622

Deze stenen kun je bij ons vinden in de shop, net als een set met stenen voor elk chakra.

De chakrastenen set: http://www.secretsofgaia.nl/epages/78140024.sf/nl_NL/?ObjectPath=/Shops/78140024/Products/steen30

De Carneool: http://www.secretsofgaia.nl/epages/78140024.sf/nl_NL/?ObjectPath=/Shops/78140024/Products/steen1