Je eigen plek maken

fae97a20e91957316aeb2c9dff8fca25Zoals sommigen van jullie hebben kunnen lezen op Facebook, zijn wij een paar maanden geleden (weer) verhuist.  En door de situatie waar we nu in zitten zullen we binnen een paar maanden opnieuw moeten gaan verhuizen…
We zijn ondertussen alweer helemaal gesetteld op ons nieuwe plekje, maar voordat alles weer normaal voelt is er altijd veel te doen.

Natuurlijk begin je met kijken in je mogelijke nieuwe huis, een soort kennismaking met je nieuwe plek. Ik vond dat best spannend deze keer, ook al kenden we het huis eigenlijk al…
Wij woonden voorheen (en ook het huis waar we gingen kijken en nu weer wonen) in een huis dat afgebroken gaat worden, dus we wisten dat we er maar kort zouden blijven. Het huis dat ons werd aangeboden als vervanging was in een gebouw wat verderop in dezelfde straat. Afgezien van de locatie is het dus eigenlijk precies hetzelfde huisje!
Maar ondanks dat wilden we natuurlijk wel kijken.
Misschien was het anders onderhouden, of zou de buurt anders voelen…

Er bleek minder aan het nieuwe huis te hoeven worden gedaan dan aan het vorige, het was netjes onderhouden, de buren waren vriendelijk en het was er lichter en voor ons gevoel ook ruimer! En dat terwijl het op hetzelfde moment gebouwd is en het dezelfde indeling had als het vorige…
Natuurlijk kan dat eraan liggen dat het net door andere mensen gebouwd is die dingen net iets anders hebben opgemeten of neergezet tijdens het bouwen, en we hebben minder bomen vlak voor de deur dus dat het lichter leek (en is) is ook niet vreemd.
Maar het kan ook het huis zelf zijn. Dat het lichter voelt, anders ruikt, groter lijkt…

Overal om ons heen is energie. Alles is energie. Wij zijn dat, dieren en planten zijn dat, maar ook stenen. En energie kan ergens blijven hangen, zeker als het om een huis gaat. Misschien heb je wel eens meegemaakt dat je ergens op bezoek ging, en je voelde dat de spanning in het huis te snijden was, waarna bleek dat de bewoners net een woordenwisseling hadden gehad voor je binnenkwam?
Zo een spanning kan makkelijk verdwijnen, door bijvoorbeeld een deur of raam open te zetten, muziek te draaien, wierook of kaarsen aan te steken of te lachen.
Maar als je een huis overneemt is dat toch wat anders. Er blijven toch eigenlijk altijd wel wat plukjes energie over in huis die niet van jou zijn maar die, net als stof, zijn blijven liggen. Tijd voor een grote schoonmaak dus!
Er zijn niet zoveel mensen die hun huis vaak echt “schoonmaken” met meer dan een stofzuiger en sop; die het ook met hun intenties schoonmaken. En dat is nou juist wat je wilt doen in zo een geval.60f5bd7ed948db45ea7e9bb2e37c5465

Dit huis gaf ons gelukkig een vrolijk, licht, open en opgewekt gevoel.
Toch voelde het niet meteen als “van ons” aan. Het voelde gelukkig wel aan alsof we er onze eigen stempel op konden drukken. (Grappig dat mensen dat zeggen over een nieuw huis, vind je niet?)
De eerste dagen hebben we dus geweid aan het uitgebreid schoonmaken van het huis. Niet dat het er echt vies was, maar toch… voor je naar die wc gaat wil je toch alle hoekjes hebben gesopt en geschrobd met heerlijk geurende schoonmaak middelen. En voor je je eten daar gaat koken, wil je toch alle kastjes afgenomen hebben, en ja ook schoonmaken waar je normaal niet zomaar komt met je sponsje.

bed3924a7611fc13f414e502be068dadDaarnaast heb ik de tijd genomen om met geurige sprays de kamers te bespuiten. Ik heb de muren aangeraakt en ben in alle hoekjes geweest waar ik niet meer zou kunnen komen als er later meubels zouden staan. De bekende geuren hielpen mij ontzettend om het meer als ons huis te gaan zien en me er thuis te voelen.
In een van de eerste tassen met spullen die deze kant op kwamen zaten stenen, een aantal van mijn persoonlijke Zachtewezens, wierook, kaarsjes en mijn mini-klankschaaltje. Ik heb de stenen en Zachtewezens prominent neergezet en ben met wierook, kaarsen en het schaaltje in alle kamers geweest, om op die manier onze komst ‘aan te kondigen’ voor we er ‘onze stempel op drukten’.
We hebben met liefde vloeren gekozen en gelegd en ons verbaasd over hoe makkelijk dat ging (en dat we meer nodig hadden dan in het vorige huis; het was dus écht groter!). Daarna hebben we het huisje zo licht mogelijk geverfd om het zonlicht binnen nog meer uit te nodigen (en wij heel blij worden van een licht huis) voor we er onze meubels inzetten.
Sommige meubels hebben een ander nieuw huis gevonden, omdat wij ze niet meer vonden passen of omdat ze minder handig waren gebleken dan we dachten. Soms heb je dat, dat je meubels hebt gewoon omdat je ze een keer hebt gekocht of gekregen, zonder dat je erbij stil staat of ze voor jou werken of niet. En ook nu we er zitten komen we er soms achter dat er iets toch niet helemaal werkt en veranderen we dingen. En zelfs nu nog voelt het alsof het huis daarmee nog meer van ons word.

e5b55d89cb8ff528262b242b7df3f69bToen eenmaal alles uit het oude huis weg was, en we eigenlijk al in het nieuwe leefden, was het tijd voor de grote schoonmaak van het oude huis.
We hebben er samen heel wat uren doorgebracht om alles op orde te krijgen en het er netjes en schoon achter te laten.
Niet alleen hebben we de keuken, badkamer en wc geboend, maar ook alle andere kamers zijn helemaal nagelopen en schoongepoetst. En tijdens het poetsen heb ik het huis bedankt voor de fijne tijd die we daar hebben gehad. Tijdens het poetsen heb ik me voorgesteld dat ik met elke beweging een laagje van ‘ons’ wegveegde zodat het er zo neutraal mogelijk zou achterblijven voor de volgende (en laatste) bewoners.
Eindelijk waren we klaar met het verhuisproces, klaar om verder te gaan.

Iedereen heeft wel, bewuste of onbewuste, rituelen voor als je op een nieuwe plek komt (of dat nu een hotelkamer voor een paar nachten is of je nieuwe huis). De een gaat er met sop en een schrobber tegenaan, de ander gaat in de ruimte mediteren om te zien wat de ruimte aangeeft over wat de beste indeling is, weer een ander zet er gewoon zijn eigen spullen in neer en is klaar. En soms, heel soms, kom je nog mensen tegen die oude tradities in ere houden, zoals ergens ver weg in een kastje in de keuken een zakje met brood en zout, “zodat er altijd genoeg is in huis”.
Hoe doe jij dat?

Twee kanten van Freya

DSCN1939Ik was ziek en lag in bed. Het was bijna kerst.
Ik sliep en werd langzaam wakker. En in dat moment van nog niet je ogen open doen en nog niet wakker genoeg zijn om te gaan nadenken, gebeurde er iets heel bijzonders.
Ik zag dat naast mij een gedaante stond, een vrouw waarvan zoveel kracht uitging dat er even niets anders leek te zijn in de wereld dan zij en ik.

“Ik ben Freya”
En ik wist zeker dat dat was wie ik zag: de Noorse godin Freya.
Het was zo aangenaam, het gevoel dat van haar uit ging.
Toen ik die middag mijn emails bekeek en zag dat er door iemand een ‘godinnen-meditatie’ was gestuurd, klikte ik er vol nieuwsgierigheid op. En het verbaasde me eigenlijk niet dat het over Freya ging.
Later pakte ik een boek uit mij kast, en opnieuw verscheen de naam Freya, dit maal in een tekst waar later helemaal geen Freya in genoemd bleek te worden.
Ik voelde dat ik er iets mee moest doen!

Dus ik ben gaan zitten en heb me opengesteld voor de energie van Freya. Ik zag haar voor me en ze was zo mooi… haar energie zo prettig.
Ik begon te zoeken naar wat ik over haar geleerd had, vroeger op school en later in verhalen. Ik zocht plaatjes op van haar, ging op zoek naar meer informatie en voelde me steeds meer met haar verbonden.

d922e653ec2067cae89f36313a3dfe07Freya is de Noordse Godin van vruchtbaarheid, liefde en lust, maar ook van strijd en kracht. Zij word door velen gezien als de schoonste van de Goden. Vaak word zij afgebeeld met katten als haar symbool. Zij stonden voor de magie waarvan Freya ook de Godin was. Twee katten, een zwarte en een witte, trokken haar strijdwagen.
Wanneer Freya als strijdgodin werd gezien, bereed zij het strijd-everzwijn Hildisvini.
Freya is een van de Wanen, de goden-orde naast de Asen, die het meest aardse Goden bevat en zij woont in Asgard; het land van de Noorse natuur- en vruchtbaarheidsgoden.

Uiteindelijk heb ik mijn wol gepakt en heb een Zachtwezen gemaakt voor haar.

Net als bij andere Zachtewezens had de energie een eigen idee over hoe het eruit moest komen te zien. Ik heb meestal van te voren niet een plan maar laat het ontstaan. En dat gebeurde hierbij ook weer. Ik zag steeds het volgende laagje voor me dat erbij moest.

Freya6Freya10Freya7Freya5
En er kwamen steeds meer details, steeds meer lagen. Zo borduurde ik op de door mij gefilte jurk een kat (een van haar symbolen), en borduurde randjes in haar jurk. Ik vlocht haar haren op een viking-achtige manier en omdat de Brinsingamen-halsnoer een van de bekendste atributen is van Freya, heb ik van echte steentjes een mini-ketting gemaakt. Ik gebruikte granaat (doorzettingsvermogen, innerlijke kracht, zelfvertrouwen en wilskracht), labradoriet (spiritualiteit, magie, bescherming, intuitie, onbewuste, vrouwelijkheid), peridot (zelfstandig, assertief, activerend) en bergrkistal (energie versterken, andere stenen versterken, helderheid, bescherming en balans)…. Om duidelijk te maken dat ze ook een strijdbare kant had, maakt ik ook een schildje en een speer voor haar die ik naast haar neerlegde, als teken dat dit de vredige kant van Freya was.En ik werd steeds meer verliefd!

Maar Freya heeft niet alleen de lieve, zorgzame moederlijke kant.
Ze is ook een strijdster, een krijger.
Toen mijn vriendin mijn Freya zag bestelde ze er ook een. Terwijl ik ermee aan het werk was, merkte ik dat deze Freya echt anders was. Niet alleen omdat deze Freya in opdracht andere kleuren zou krijgen, maar ook haar hele energie was anders.

Freya4
Freya3

Freya1

Zij was de krijger, de strijder, de machtige, sterke, woeste kant van Freya. Hoewel de Zachtewezens op elkaar lijken, zijn ze ook echt verschillend.
Voor haar gebruikte ik meer kleuren wol, vilte een kat op de jurk, en gaf haar een draagbaar schild en een speer. Uiteindelijk kreeg ze ook een ketting, vlochten we haar haren op een andere manier en versierden haar vlechten. En hoewel ik ook deze Freya schitterend vond, bleef ik verliefd op mijn eigen Freya.

Freya8
Het was heerlijk om te zien hoe mijn vriendin op haar reageerde, en hoezeer deze Freya zoveel meer bij haar paste. Het is zo leuk om te zien als de Zachtewezens op hun plek komen, alsof je puzzelstukjes op hun plek ziet vallen.

En ze hebben allebei een mooie plek gekregen!

Freya9

 

Chakra’s, zonnen van het lichaam – Hartchakra

De vorige blog beschreef ik wat over het derde chakra, geel van kleur en te vinden ter hoogte van de navel, dat heerst over eigenwaarde, persoonlijke kracht en actie.

4abd9b9c78d9e9d264f265c83507cba9

Deze blog zal ik wat meer vertellen over het vierde Chakra, ons Hartchakra dat zich (heel toepasselijk) bevind bij ons hart. De kleur van dit chakra is groen en staat voor alle soorten liefde en emotie.
Het brengt ons in contact met onze gevoelens zoals harmonie, vrede, vergeving, oprechtheid en liefde.
Mensen bij wie het hartchakra goed in balans is, voelen zich liefdevol en geliefd. Ze willen hun liefde delen met anderen en plezier hebben. Ze zien de wereld om zich heen als goed, een veilige plek waar van allerlei mooie dingen kunnen gebeuren. Ze willen graag anderen helpen en weten dat het soms al genoeg kan zijn om gewoon aanwezig te zijn bij iemand die steun nodig heeft.
Ze kunnen vergeven, niet alleen anderen maar ook zichzelf, voor wat er eerder is gebeurt in hun leven. En ze zijn liefdevol voor zichzelf en de wereld.
Als dit chakra in balans is kunnen we liefde voelen voor onszelf en anderen en ook voelen hoe wij op onze beurt met liefde worden behandeld door de mensen om ons heen. Door vanuit ons hart te handelen, steken we anderen aan om hetzelfde te doen.

Als dit chakra niet in balans is, is de kans groot dat ze bang zijn voor intimiteit. Vaak zijn deze mensen een heel dierbaar persoon verloren, slecht behandeld door anderen om wie ze heel veel gaven of hebben ze zich om een of andere reden verraden gevoeld. Ze zijn bang opnieuw in die situatie te komen en proberen zichzelf ervoor te behoeden door zich onverschillig of onbereikbaar op te stellen.
Vaak stellen ze hele hoge eisen aan zichzelf. Ze zijn onvriendelijk en hard naar zichzelf en naar anderen en voelen zich snel bitter of jaloers.
Het kan ook zijn dat ze zich heel afhankelijk opstellen tegenover de personen voor wie ze wat voelen en zich aan hen vastklampen, bang om hen kwijt te raken.
Hoe het ook is, deze mensen voelen zich vaak alleen en verlaten, al zijn ze omgeven door duizenden vrienden. Ze hebben veel diep verdriet en het voelt alsof ze zichzelf kwijt zijn geraakt.
Maar vaak onderkennen ze die gevoelens niet. Wie wil zich immers zo voelen? Maar we mogen niet vergeten dat die gevoelens ook van ons zijn en ook een erkenning nodig hebben om losgelaten te worden. Misschien herinner je je die keer dat je huilde en je daarna een stuk beter voelde? Misschien moet je dat jezelf nu even toestaan om door dit gevoel heen te komen..?
Herken je iets van deze gevoelens in jezelf?
Misschien is het een goed idee om even de tijd te nemen om er te zijn voor je hart en aandacht te geven aan je hartchakra om weer in balans te komen. Enkel het richten van je aandacht op je hart kan al helpen om daar meer energie te laten stromen.
Omdat deze plek zo verbonden is met emoties, kan het zijn dat simpelweg het in stilte voelen je al overweldigt met emoties. Wees niet bang, blijf adem halen en laat het gevoel toe, wat het ook is. Als het je teveel word, probeer het dan uit te spreken naar iemand die je vertrouwd of schrijf het op.
a217ab2abb0aaa259d98839d5fe83ef3Je kunt je chakra ook helpen te balanceren door visualisatie. Een oefening die mij vaak helpt gaat ongeveer als volgt:
Ga rustig zitten en haal drie keer diep adem. Met je inademing vult gouden licht je lichaam. Met de uitademing laat je spanningen los die in je lichaam vast zitten. Richt je aandacht op je lichaam en voel waar het pijn doet, of er spanning vast zit. Als je die plek vind, adem daar dan naartoe. Voel hoe de spanning op de uitademing je lichaam verlaat.
Richt dan je aandacht op de ruimte bij je hart. Zie het als een mooie ronde kamer. Kijk rond in de kamer, staan er dingen in? Als je dat wilt kun je het inrichten met zachte kussens, een lekkere stoel, warme kleden, en als het even kan, schrijf dan je eigen naam op de muren!
Loop nu naar het midden van jou kamer en zie daar een rozenknop. Haal rustig adem, zoals je adem vanzelf komt, en zie hoe de knop zich langzaam opent. Kijk toe hoe de zachtste rozenblaadjes zich langzaam ontvouwen en de roos steeds verder groeit. Voel aan de blaadjes, ruik de heerlijke geur die de bloem verspreid. Kijk geduldig toe hoe de bloem de kamer vult met een zacht groen en roze licht en stel je voor dat als die kamer vol is, het doorstroomt en je hele lichaam vult. En als je lichaam vol is van dat warme zachte licht, kan het vanuit jou stralen naar de wereld om je heen.

Wanneer dingen visualiseren voor jou niet werkt zijn er nog andere dingen die je kunt doen zoals affirmaties uitspreken. Dit zijn positieve woorden of zinnen die je helpen je op positieve energie te richten.
Wat je zou kunnen gebruiken als affirmatie voor het hart is zoiets als:
“Ik heb alles lief aan mezelf. Ik luister aar mijn hart en eer de connectie met andere harten. Ik sta toe dat liefde me vervult en me begeleid in al mijn acties. Ik ben geliefd. Ik laat liefde toe. Ik ben lief voor mezelf en leef in vrede en dankbaarheid.”
En als ook dit niet iets is dat je kan helpen, denk er dan eens over na of je iets kunt doen wat je echt blij maakt. Iemand bezoeken waar je gek op bent, iets heel lekkers koken of bakken, een heerlijk boek lezen of fijne muziek luisteren bijvoorbeeld!

Rozenkwarts - verbonden met het Hartchakra
Rozenkwarts – verbonden met het Hartchakra

De stenen die dit chakra kunnen ondersteunen zijn roze of groen van kleur; de bekendste steen die in verband word gebracht met het hart is Rozenkwarts (onvoorwaardelijke liefde, troost, vrede). Daarnaast onder anderen (groene) Jaspis (door het verwijderen van blokkades bij het hart), groene Aventurien (troost, genezing, harmonie) en Robijn (brengt evenwicht in het hart en passie in relaties).
Je kunt de stenen bij je dragen in je zak of als sieraad of op je hart leggen tijdens meditaties. Ook kun je er een edelsteen elixer van maken om te drinken.
Je kunt (een aantal van) de stenen in onze webshop terugvinden, net als een set met stenen voor ieder chakra.

 

DSCN0720

Chakrastenen set:
http://www.secretsofgaia.nl/epages/78140024.sf/nl_NL/?ObjectPath=/Shops/78140024/Products/steen11
Rozenkwarts:
http://www.secretsofgaia.nl/epages/78140024.sf/nl_NL/?ObjectPath=/Shops/78140024/Products/steen4

Groene Jaspis:
http://www.secretsofgaia.nl/epages/78140024.sf/nl_NL/?ObjectPath=/Shops/78140024/Products/steen7

 

Edelsteen elixers

IMG_0120Stenen kunnen ons op allerlei manieren helpen.
Je kunt ze in een ruimte leggen zodat ze hun energie daar rustig aan gaan verspreiden, dat je ze kunt zien en bewonderen.
Sommige prachtige stenen zijn verwerkt tot kunstige sieraden zodat je ze op je huid kunt dragen; om je nek, om je vinger of pols of in je oren bijvoorbeeld.
Getrommelde stenen kun je in je zak dragen (of wat ik vaak doe, in mijn bh om ze dicht op mijn hart te hebben).

Maar je kunt de stenen ook gebruiken om een edelsteen elixer te maken.
Hiervoor heb je nodig:
een glazen kan/een glas,
vers water en
de door jou gekozen steen of stenen.

Kies stenen die je kunnen helpen bij wat je nodig hebt of zoekt. Voor helderheid kies je bijvoorbeeld bergkristal, voor vitaliteit een jaspis en voor geestelijke bijstand een amethist, om maar wat te noemen.

Leg de gekozen steen in het glas of de glazen kan. Glas is hiervoor het meest geschikte omdat het licht doorlaat en energie goed kan geleiden. Het licht doorlaten helpt om het water verder op te laden met de energie van de zon, maan of sterren samen met de kracht van de stenen. Een plastic kan werkt minder fijn omdat het niet een natuurlijk materiaal is, een aardewerken kan minder omdat het geen licht doorlaat.

Voeg het water toe en laat dit even staan zodat de stenen hun energie aan het water kunnen doorgeven. Na een minuut of tien is het water te gebruiken.
Laat de stenen in het glas zitten en giet er steeds nieuw water bij, zolang je het wilt blijven gebruiken of drinken.

Je kunt ook de kan met water en stenen een dag of een nacht laten staan, zodat het water helemaal is doordrenkt van de kracht van edelstenen. Je kunt het water dan die dag gebruiken.

 

Deze elixers kun je voor verschillende dingen gebruiken.
Je kunt ze drinken om je lichaam de kracht van de stenen van binnen te laten ervaren zodat het je kan helpen genezen, je beter voelen.
Je kunt het gebruiken als een tonic om je huid mee schoon te maken, brandwonden mee in te smeren of zongebruinde huid te verzachten.
Je kunt het gebruiken om een ruimte schoon te maken. Stop hiervoor stenen en water in een glazen flesje met een verstuiver en spray het in de ruimte die je schoon wilt maken.

Er zijn allerlei stenen en combinaties van stenen die je kunt maken.

Sommige stenen zijn echter niet geschikt om te gebruiken in elixers. De belangrijkste hiervan is malachiet. Deze steen is giftig voor ons en moet daarom nooit worden gebruikt hiervoor. Een andere ongeschikte steen is seleniet. Seleniet is een gipssoort die oplost in water en daardoor niet gebruikt kan worden.
Mocht je een van deze stenen toch willen gebruiken, kun je de steen in een glazen bakje of reageerbuisje steken en het op die manier in het water leggen. Zo kan de kracht wel in het water komen maar het gif niet en zal de steen niet oplossen.

Ga op onderzoek uit en kijk wat er voor jou werkt. En onthoud: als je je er niet lekker bij voelt, stop dan met het drinken of gebruiken of verdun de kracht door de stenen uit het water te halen, of als je uit de kan water neemt er ook wat gewoon water bij te doen.IMG_0118

Wil je weten welke stenen waarbij zouden kunnen helpen?

Daarover meer in volgende blogs onder de naam “Ik voel me zo…”

Ademhaling, kracht van het leven

cropped-achtergrond21.jpgLet jij wel eens op je ademhaling? En dan bedoel ik niet of het je opvalt dat je ademhaling versnelt als je je inspant, maar bijvoorbeeld nu? 
Is je ademhaling rustig? Diep of oppervlakkig? Snel of juist langzaam? Adem je langer in dan uit of juist andersom?

Veel van ons heeft helemaal niet door hoe onze ademhaling gaat gedurende de dag. Dat hoeft ook niet omdat het een natuurlijk fenomeen is waar we niet over na hoeven te denken omdat het gewoon vanzelf gaat.

Maar het is wel iets dat ons leven sterk beïnvloed.

Wist je bijvoorbeeld dat als je de hele tijd oppervlakkig adem haalt, je lichaam zich niet kan ontspannen?

Er zijn zelfs momenten dat we zo bezig zijn met wat we horen zien of doen dat we helemaal vergeten om adem te halen. Dat moment dat je ineens heel diep moet zuchten, en je beseft dat je duizelig bent van het te weinig aan zuurstof.

Zelf merk ik soms dat mijn ademhaling, of het gebrek aan goed doorademen, ervoor zorgt dat mijn gedachten gaan malen. Dat ik stress voel opbouwen, mijn lichaam verkrampt en ik duizelig en misselijk word, dat ik opeens allerlei soorten beren op mijn pad zie.

Als ik merk dat mijn gedachten in kringetjes lijken rond te draaien, als ik nu al op zie tegen dat wat ik straks zou moeten doen of niet meer weet hoe ik verder moet, neem ik even de tijd om stil te worden en volg ik mijn adem.


Doe je mee?

Ga even rustig zitten en terwijl je dit leest, probeer je te voelen waar je adem heen gaat.

Gaat je adem je lichaam in via je neus of je mond?

En als het binnen is, voel je dan je longen vol stromen of komt het eigenlijk niet verder dan het bovenste stuk van je borstkas?

Wist je dat er onder in je buik, net onder je navel, een energie punt zit waar je energie in kunt opslaan door het er naartoe te ademen? Dat punt kun je vinden door je handen op je buik te leggen, met de toppen van je duimen tegen elkaar aan op je navel. Laat de toppen van je wijsvinger ook tegen elkaar aan rusten onder je duimen zodat er tussen je duimen en wijsvingers een driehoek ontstaat. Dat punt, in die driehoek, bevind zich het energie centrum. En het is daar dat we naartoe gaan proberen te ademen.

Probeer met je volgende ademhaling de lucht door je neus naar binnen te halen en kijk of je met die adem zo diep kunt komen dat je buik op de plek waar je handen liggen een beetje beweegt. Als je dat lukt heb je adem gehaald met je diafragma, de manier waarop professionele zangers en sprekers adem halen om volume te krijgen.

Dit is een goeie manier om jezelf, je gedachten en je ademhaling tot rust te manen.

Adem de lucht uit door je mond en laat de volgende diepe ademhaling als vanzelf door je neus weer binnen stromen.

Merk je hoe rustig je hiervan word?

Natuurlijk kun je niet de hele dag zo adem halen, maar het is goed soms even stil te staan, een momentje rust te nemen, een paar keer diep adem te halen en vol nieuwe energie weer verder te gaan met je bezigheden.
Een begin op het pad van meditaties.

Wil je meer leren over ademhaling- en andere meditaties? Houd dit stukje van onze blog dan in de gaten!

Dankbaar

De verhuizing is afgerond, we hebben het gehad!
En wat een heerlijke plek om terecht te komen…
Een huisje met een tuintje, uitkijkend op een bos! De plek om stil te worden en je te inspireren….

En wat hebben we veel gedaan om alles af te krijgen. En wij niet alleen; er waren gelukkig heel veel lieve vrienden en familie die zich keihard hebben ingezet om onze droom om in Zeist terecht te komen waar te helpen maken.

Het zorgt ervoor dat ik me dankbaar voel, elke dag weer.
Dankbaar voor de enorme hulp. Voor het huisje en hoe snel dat echt ook ons thuis is geworden. Voor alle spullen die we hebben. Voor hoe knus het hier is en hoe heerlijk we genieten van het bos hier. Voor de wandelingen elke dag, de rust in de wijk, de vriendelijke buren overal om ons heen. Voor de bereikbaarheid en hoe heerlijk dichtbij het nu is om vrienden te bezoeken.

Eigenlijk is er zoveel om dankbaar voor te zijn, elke dag weer. En het is goed om daar elke dag even bij stil te staan. Door te beseffen hoe dankbaar je bent, trek je meer aan van waar je gelukkig van wordt. Want dat Waarop je je aandacht richt, groeit. Daarom ben ik begonnen met het bijhouden van een Dankbaar Dagboek. Elke dag schrijf of teken ik iets waarvoor ik dankbaar ben, iets waarvan ik houd of wat me veel heeft geleerd. Ik richt me helemaal in detail op dat ene ding waarvoor ik dankbaar ben.

Bijvoorbeeld: ik ben dankbaar voor mijn eigen webwinkel! Het is iets dat ik al heel lang wilde, werken voor mezelf, mijn eigen tijd indelen, creatief bezig zijn en contact hebben met mensen in de hoop dat ik die mensen kon helpen. Het is heerlijk om bezig te zijn met Secrets of Gaia. Het voelt fijn om bezig te zijn met mijn producten. De lieve kleuren van de stenen, de zachte geuren van de wierook, de lieve vormen van de Zachtewezens. Het is leuk om samen bezig te zijn, nieuwe dingen te leren en de bijzondere verhalen te horen van de klanten. Ik leer dingen over mezelf maar ook over anderen. Het leert me grote beslissingen nemen, om hulp vragen en nieuwe dingen doen. Het geeft me een goed gevoel om over Gaia te praten en te weten dat waar me ooit door een leraar is voorspeld dat ik voor mezelf beginnen wel kon vergeten, ik het toch heb gedaan! Ik weet nu wat ik zelf kan en waarbij ik hulp nodig heb, en ik ben heel blij dat er ook mensen zijn die me met alle liefde helpen. Maar het aller fijnste is om te horen dat een klant precies dat heeft gevonden wat ze zochten of waarop ze hoopten. Vooral de reacties op de lieve Zachtewezens. De positieve energie van Secrets of Gaia is besmettelijk en ik ben er zo blijf mee!

Tijdens de weken van klussen zijn er zo van die momenten dat alles teveel is. Je word boos op de kleinste dingen (dingen die uit je handen vallen, planning die anders loopt, dingen die kwijt lijken…). Niets ernstigs, maar het kan je soms tot waanzin drijven.

Ik merk dat het mij helpt om juist dat waar je je aan ergert te kiezen om je dankbaar voor te voelen. Dat klinkt heel lastig, maar als je de uitdaging aanneemt, kan het heel erg helpen. Iets waar ik veel tegenaan liep in de verhuisperiode was file-rijden en medeweggebruikers. Ik moest heen en weer en wilde het eigenlijk zo snel mogelijk achter de rug hebben en natuurlijk gingen dingen dan niet snel genoeg. Daar kon ik echt kribbig van worden. Maar als ik me dat besefte, probeerde ik mijn zegeningen te tellen.

Want ik had een auto met brandstof, dat was een zegen (want je kunt gaan en staan waar je wilt op elk gewenst moment). En eigenlijk hadden we geen haast. Dus rustig rijden in een file was ook eigenlijk geen ramp. Ik kon ook even stoppen en koffie drinken, wat misschien eigenlijk wel even heel goed kon zijn. En het heen en weer rijden was voor een goed doel. Nog even en we hoefden niet meer heen en terug! Die ritjes konden we ook zien als een soort aftellen naar het moment dat we echt zouden wonen in ons ‘boshuis’. En Hoorn was wel thuis geworden de afgelopen tijd, dus daar zijn was vertrouwd.

Door mijn zegeningen te tellen zag ik hoe goed mijn leven is, het zorgde ervoor dat ik me positiever ging voelen en er weer voor kon gaan. Het zorgt ervoor dat ik meer waardering heb voor wat ik heb. In plaats van denken over wat je allemaal wilt bereiken, kijk ik naar wat ik heb en hoe goed dat allemaal is!

Waar ben jij dankbaar voor in je leven? Tel jij wel eens je zegeningen?